Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

Hogyan mérjük le magunkat?

Sokszor azért nem sikerül a méretválasztás mert nem mindenkinek teljesen egyértelmű, hogy hogyan is kell magunkat lemérni, mielőtt online felületen ruhát rendelnénk. 


Sokan gondolják azt, hogy “áá múltkor is 32-es méretet rendeltem akkor most is biztosan jó lesz”.
Elmondom Önöknek, hogy nem.

A nők többségének pláne 40-50 éves kor körül vagy még inkább afelett folyamatosan változik a teste, a test arányai. Ezt nagyban köszönhetjük mozgásszegény, stresszes életmódunknak és az sem múlik el nyomtalanul, hogy kihordtuk gyermekeinket és természetesen a válozókor is lassacskán megérint minket vagy akár már gyötri is a szervezetünket, testünket. A pocak ha eddig esetleg feszes is volt most már önálló életre kelhet, a melleink sem hozzák már huszonéves formájukat, a popsi és a combok azok meg aztán egy másik történet.

De ez így van rendjén! Nem kell magunkat feltétlenül eszeveszett fogyókúrákba és tarthatatlan diétákba kergetni. Figyeljünk egyszerűen a megfelelő táplálékbevitelre és a mozgásra, e kettővel már kordában tarthatjuk rakoncátlankodó súlyunkat.
Ezek tekintetében fontos, akár minden vásárlás alkalmával körbetekerni magunk körül a centit és ellenőrizni a korábbi számokat.

Itt egy videó arról, hogy a gyakorlatban hogyan is kell magunkat vagy egy kedvenc ruhánkat lemérni.

Kezdjük felül! 
A nyak körméretét többnyire uraknál szokás számon tartani ing vásárláskor, nekünk nőknek ez kevésbé fontos.

Az ujj hossza, akkor fontos ha valaki szeretné elrejteni felkarját. Ennek a méretfelvétele a következő: a centit vállcsúcshoz igazítjuk és innen lefelé a kívánt hosszúságig engedjük azt. Kedvenc ruhánkon is ugyan ez az eljárás, ha azt szeretnénk megtudni, hogy az számszerűen milyen hosszú ujjal készült. 
Figyelem nem a nyakunktól, és nem is vállaink közepétől kell mérni, a vállcsúcs a kulcspont!

Mellbőséget a mellünk legbővebb részén kell mérni. Ez mindenkinek ugye változó, kinek kicsit lejjebb, kicsit feljebb. Fontos, hogy olyan melltartóban méreszkedjünk amit a mindennapokban hordunk mert ugye nem kell magyarázni, hogy mekkora különbség van egy push up és egy merevítő nélküli melltartóban. A karokat természetesen nem kell belemérni.

Derékbőséget pont ellenkezőleg, a derekunk legkeskenyebb pontján kell felvennünk.
Mivel többnyire magasderekú nadrágokat forgalmazunk, nadrág és szoknya választásakor sokkal fontosabb a derékbőséget pontosan meghatározni mint a csípőjét, hisz ugyan derékban is engednek a nadrágok, de ennek a pontossága kulcsfontosságú, hogy a naci ne csússzon se le, se ne legyen túlságosan passzos. Bár Lafei - Nier nadrágjainkat úgy próbáltatjuk üzletünkben, hogy az kellemesen szoros legyen, ugyanis anyagának köszönhetően viselés közben, a bőrünk melegének hatására velünk együtt minimálisan növekszik, és így felveszi az alakunkat. Igyekezzünk ezt a méretet pontosan mérni, és az alapján rendelni a nadrágot.

Csípőbőséget szintén a legbővebb ponton mérünk, azonban többnyire kevésbé hangsúlyos, hiszen az anyag rugalmasságának és a ruha, nadrág szabásának köszönhetően ezen a ponton engednek a legtöbbet.

Szoknya hosszát a derékpánttól az aljáig mérjük. Érdemes otthon egy kedvelt szoknyát lemérni így kapunk egy támpontot.

Egész ruha hosszának mérését a belső vállcsúcstól indítjuk a ruha aljáig. Fontos megjegyezni, nem a hónalj varrástól és nem is a nyakkivágás aljától.

Nadrágjaink belső szárhossza, is kiemelkedően fontos, mert nem vagyunk egy magasak, ugyanazon szárhossz máshova esik egy 159 centis és egy 175 centis nőnek.
Ilyenkor a nadrág szárait összefogjuk és az összehajtási ponttól a szár végéig mérjük.

 

Mostmár látják, hogy nincs is szükségünk túl sok adatra ahhoz, hogy a kiszemelt ruhadarabot meg tudjuk rendelni online is, otthonunk / munkahelyünk kényelméből.

Természetesen ettől függetlenül lehetséges, hogy nem a megfelelő méretet sikerült kiválasztani, hiszen a különböző termékek fazonja is más és más, ebből adódóan lehet méreteltérés, de ez elég ritka, ezt amúgy igyekszünk a termékleírásokban feltüntetni.

Ha még ezek után is vannak kérdései, még ezek után sem igazán biztos a választásban. Keressen bátran telefonon!

Nézze meg mérettáblázatunkat és válassza ki az Ön méretét!

Agatare termékekhez tartozó táblázat

Lafei Nier termékekhez tartozó mérettáblázat


 

Üdvözlettel,

Anikó

Az oldal tetejére