Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

Így válasszon kánikulában nadrágot - 5 tuti tipp a nadrágszaküzlettől!

Így válasszon kánikulában nadrágot - 5 tuti tipp a nadrágszaküzlettől!

40 fok kánikula, ilyenkor a legjobb a vízparton vegetálni, mert sokunknak még talán úszni sincs kedve.
Na de mi van akkor, ha dolgozi kell és a munkahelyre ilyenkor sem lehet icipici "rucikába" menni...

Ilyenkor kell egy jó nyári nadrág!
Itt van 5 tipp, hogy mire is figyeljünk!

Nadrág vagy nem nadrág?

Ez itt a kérdés!

Mindenki azt viseli, amiben jól érzi magát. A Nők nagy része abszolút ellenzi a kánikulában a nadrágokat, a másik tábor viszont el sem tudja képzelni, hogy ruhában vagy szoknyában legyen a legmelegebb napokon sem.
Na de akkor milyen nadrágot válasszunk a nyári időszakban? 

Probléma felvetés...
- Elsődleges kérdés, hogy hol élünk, vidéken, városban, netán a fővárosban?
Mostanában sokat vagyok Pesten és többen panaszkodnak, hogy a tömegközlekedés nem túl tiszta, nem szívesen ülnének le ruhában vagy szoknyában a székekre, ezért mindenképpen nadrágot keresnek. Vagy épp pont sokat autókáznak akár városban akár vidéken, és ki-be száláskor ne kelljen a szoknyával, vacakolni. De az se feledjük el, hogy rendszerint csak beugrunk bevásárolni a túlklimatizált boltokba, akkor sem utolsó szempont, hogy ne fagyjuk le abban a 20 percben.
- Második kérdés a munkahelyünk... Az életünk aktívabb nagyobb részét a munkahelyünkön töltjük. Kényelmes, és az ottani dressz kódnak megfelelő öltözékre van szükségünk, amiben el tudjuk viselni a kollégák eltérő véleményét a klíma használatával kapcsolatban. Többször látom az irodaházban dolgozókat, hogy nadrág kosztümben vannak ilyenkor is, valószínűleg ezt követelik meg tőlük. De ez sem biztos, mert  ha jó nadrágot választunk az pontosan olyan kényelmes és komfortos viselet nyáron is mint a lengébb szoknyák.
- Harmadik kérdés a saját alkatunk...
Azon nőknek, akiknek valamilyen oknál fogva vastagabb a térde nem feltétlenül ajánlott egy szűkszárú nadrág, vagy aki a bokáját nem szívesen mutogatja, szóba sem jöhet halásznadrág. 40 felett már ritkaságszámba megy, ha egy nőnek minden típusú nadrág jól áll és szereti is azt, az maga volna a bőség zavara.

No nézzük, milyennek is kell lennie egy jó nyári nadrágnak, milyen elvárásaink lehetnek.

1, TIPP 
Talán legfontosabb az anyag. Legyen vékony, jól szellőző és tartós, ha passzosabb fazont választunk legyen kellőképpen rugalmas is, bár az elasztikusság akkor is elvárható, ha laza nadrágot választunk, hiszen derékban kell, hogy tartson.
Mi a Farmer Királynál is sokféle anyagtípussal dolgozunk nyáron is! - erről írtam egy átfogó cikket, amit itt olvashat el bővebben.


F - anyagjelölésű nadrág     

Különbözű anyag jelölések a termékeink cimkéjén. Az "F" a legvékonyabb, az "SE" az közepes nagyon jó elasztikus, az "R" a normál farmer anyag.


Webáruházunkban pedig itt láthatja, hogy az adott nadrág milyen anyagból készült!

 

Anyagát tekintve a legfontosabb, hogy természetes anyagból, vékony legyen! Pamut, viscose, tencel, len. Azon ruhadarabok amiknek magas a nylon, vagy poliester tartalma ugyan nagyon kényelmesek tudnak lenni ám mégis izzadósak tapadósak, még ha nincs is nagy meleg akkor is kényelmetlenek. Tudom persze a szépségért meg kell szenvedni, de na... azok az idők már elmúltak :D
A mi nadrágjaink között ha figyelmesen körbe tekint, mind mind magas pamut tartalmú nadrágok némi elasztánnal (sztreccsel) keverve, és (ugye a farmer is pamutból készül mamár) abból is a legkiválóbb minőségű alapanyagok felhasználásával készül, hogy ne csak egyetlen napot bírjanak ki.

2. TIPP - SZABÁSVONAL
Többnyire bő nadrágot kedvelünk a melegben, mint például ez a szuper Lezser nadrág

 

De kitűnő választás egy jól formázott, vékony csőnadrág is, pláne mert eszméletlenü csinos.

3. TIPP - MÉRET

Nincs is annál borzasztóbb amikor egy nadrág méret nem megfelelő, nagyon sok példát látok erre! Sajnos sokszor vásárláskor hagyjuk magunkra sózni a nagyobb méretet mert az épp akkor kényelmes, de azát lötyög meg bő... Ne a nagy méret miatt legyen bő a nadrág, hanem a fazonja miatt!

4. TIPP - SZÍN

Itt a nyár, a vidámság, a meleg. Hordjunk színeket, mintákat, de arra azért figyeljünk, hogy ne legyünk rikítóak. Ha nadrágunk színes, párosítsuk egyszínű felsővel, főképp igaz ez ha mondjuk virág minta díszíti a nadrágot, keressük színazonosságot. 

5. TIPP - HOSSZÚSÁG

A sivatagi népek a száraz melegnek köszönhetően, lágy anyagba burkolják magukat, ezzel védezenek a rekkenő hőség és a kiszáradás ellen. Viszont ahol párás meleg az éghajlat, jellemzően az esőerdei övezetben, ott szinte csak egy ágyékkötőben vannak az emberek. Ez a kipárolgás miatt van, ugyis ahol száraz a meleg ott a testből is gyorsan elpárologna a víz ha rövid ruhában vagy ágyék kötőben lenne, viszont a dzsungelben, ahol elképesztő a páratartalom nagyon jó szolgálatot tesz ha minimális ruházat fedi az emberek testét. 
Mi ugye valahol a kettő között vagyunk. Szárazak is a nyarak már, de egy egy zuhé után kellőképpen párás is. Szóval meg kell találnunk a középutat. Erre tökéletesek a halásznadrágok vagy a boka villantós hosszú nadrágok, mert így testünk megfelelően tud párologtatni.

Egy szó mint száz, jó nadrág nyáron is kell. Jó nadrágot pedig a Farmer Királynál talál

Az oldal tetejére