Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ezek megőrültek!?

Ezek megőrültek!?
Budapest - Budapest de csodás...
Lechner Ödön fasor 2!

Ezek megőrültek!
 
     Jött a megrökönyült válasz a tágabb ismerősi környezetből, annak hírére, hogy Budapesten készülünk üzletet nyitni.

- Most, a covid kellős közepén, amikor annyi ruházati üzlet és lánc kivonult az országból, most amikor bizonytalan minden.
- Igen, mi most nyitunk!

     Akik ismernek minket, főleg édesanyánkat Anikót, ők tudják, hogy az élete sosem volt egyszerű. Mégis mindig, minden körülmények között talpon maradt, és fejét alázatosan felemelve ment előre. Most sincs ez másként.
Pedig elhihetik, a COVID válság minket is telibe talált. Hévízen működő üzletünket időszakosan bezárni kényszerültünk. Ott voltunk 3 munkatárssal, bevétel nélkül. Hiába vannak egy cégben tartalékok, nincs az a pénz, ami egyszer el ne fogyna.

De mi kihasználtuk a kovid adta lehetőségeket is!

     A már működő webáruházunkat, a www.farmerkiraly.hu-t, kreativitásunkra, munkabírásunkra és optimizmusunkra támaszkodva elkezdtük felfejleszteni. Annak ellenére, hogy a marketing és az online felületek kezelése eddig távol állt tőlem (mivel nem sokkal korábban, még a lóistálló padozatán kopogtam lovaimmal) a webáruház szép lassan fejlődésnek indult.

     Most pedig itt tartunk. Budapesten is üzletet nyitunk.  (el ne felejtség Budapest Lechnerr Ödön fasor 2. )
Anna húgom hónapokon keresztül kereste a fővárosban a megfelelő üzlethelyiséget. Sok szempontot kellett figyelembe vennünk.

1. Plázába nem megyünk!

     Először is: Indokolatlanul magasak az állandó költségek és minimum 3-5 éves szerződés megkötésére köteleznek. Ami, ismerjük be, a mai bizonytalan helyzetben, nem lenne túl okos lépés. Tavaly mesélte egy vállalkozó barátunk, akinek Budapesten több plázában is van üzlete, hogy a kovid legsötétebb hónapjaiban, nem engedték be se a vásárlókat, se a dolgozókat az épületbe. Az online megrendelt csomagokat össze sem tudták készíteni.
     Másodsorban pedig a plázák hatalmas, külföldi cégcsoportok kezében vannak. Miért kellene nekünk és rajtunk keresztül Önöknek is egy multi zsebét tömni?

2. Legyen jól megközelíthető!

     Legyen előtte parkolóhely, forgalmas útvonal mentén helyezkedjen el, és persze a tömegközlekedés sem utolsó szempont.
Vásárlóink nagy része aktívan dolgozik (még ha nyugdíjas is), vagy mozgalmas életet él. Sokan közülük magas beosztásban dolgoznak, vállalkozók, üzletasszonyok. Pontosan tudjuk, hogy nincs idejük fél órán keresztül parkolóhelyre vadászni a tömött belvárosban.

3. Legyen jó környéken!

     Nagyon sok olyan helyet néztünk meg, ami ugyan utcáról nyílik, azonban…
Gondolták volna, hogy mennyi vállalhatatlan helyet kínálnak? Én nem.

4. Legyen tágas, mégsem egy hodály!

     Be kell tudjuk mutatni a termékeinket, így szükség van tágas, világos és komfortos üzlethelyiségre. Nem utolsó sorban pedig kell egy kényelmes kanapénak hely, ahol az urak / barátnők megpihenhetnek, míg Ön vásárol.
Hisz tudjuk, a türelem rózsát terem, azaz jó nadrágot terem.
Így esett a választásunk a IX. kerületi Lechner Ödön Fasor 2. szám alatti üzlethelyiségre, ami…

 


1.  Nem plázában van. 

     Utca – járda kapcsolatos, a szomszédban kellemes hangulatú kávézó / reggeliző / ebédelő található.

2. Könnyen megközelíthető, van parkolóhely.

     Többnyire van hely szinte közvetlenül az üzlet előtti útszéli parkolóhelyeken, ha netán mégsem, a Dunaház Üzletközpont mélygarázsa 5 perc kényelmes séta. A Soroksári út pedig egyik verő ere a városnak, mégis autózható, ritkán áll be’.
     A Boráros teret be kell mutassam? Hév végállomás, rengeteg busz és a villamos megálló 5 perc sétára.

3. Szuper a környék

     Felettünk gyönyörű lakások, mellettünk található a már említett Syrup cukrászda, az @eltervilagitas -nak egy gyönyörű, elegáns lámpa üzlete, Kulcsár Edina szépségkirálynőnek a @braidmeandmore hajfonó stúdiója, és egy másik elegáns szépségszalon is.
     Ott a Morgan Stanley, A Nestlé Hungária, A K&H Bank,a Vodafone székháza és megannyi egyéb irodaház. Az új @dunamedicalcenter magánkórházról nem is beszélve, ami szintén 5 perc laza séta.

Elég jó környék, nem?

4. Szép, utcáról nyíló, tágas, világos, minimális átalakítást igénylő üzlethelyiség.

     Kényelmesen berendezhető, a termékek minőségüknek megfelelően bemutathatóak, felpróbálhatóak.
Igen, lesz hely annak a bizonyos pihenő kanapénak is, ahol az urak / barátnők kényelmesen megpihenhetnek, míg Önök próbálgatják a kedvenc nadrágjukat.

     Ugye milyen fontos a nyugalom?

Látják Hölgyeim – Uraim, átgondoltuk mi ezt az üzletnyitást.


     Őszintén mondom, volt azért pár álmatlan éjszakánk, a döntés meghozatala előtt. De Önöktől annyi pozitív visszajelzést, annyi szeretetet (egyébként ez megér egy következő cikket), és bíztatást kaptunk,az utóbbi időben, hogy úgy éreztük itt az ideje.
Belevágunk.
Beletesszük magunkat, minden tudásunkat, kedvességünket, barátságunkat, szakértelmünket, EMBERSÉGÜNKET!


     Aztán, hogy elbaltázott lépés-e? Majd az idő eldönti.
Sok tényező van, ami keresztbe tehet. Tudjuk. Vállaljuk. De együtt ez a család mindenre képes!

A cikket jegyzi Tóth Márton
fiú, báty, ügyvezető

Az oldal tetejére